Chiftelute de dovlecei cu orez

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2016 | 4739 vizualizari

 

Dovlecei sunt minunati in aceasta perioada ,si cand ajung in gradina si ii vad cat sunt de frumosi si cruzi incerc tot felul de combinatii. De data asta am incercat chiftele de dovlecei cu orez coapte la cuptorul din curte .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (500-600gr)
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 cartofi
  • jumate ardei rosu
  • frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel si telina
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu orez:

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .

Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine . 

Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.

Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa(20-30 minute).

Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau  maioneza daca va place .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crackers cu crema de somon