Chiftelute de post, din naut si legume

de laura_n in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 14493 vizualizari

 

Le-am vazut de curand la Jamila Cuisine si m-au cucerit pe loc. Fata asta te-ar face sa mananci si rabdari prajite, asa de frumos ce prezinta retetele si nu ai cum sa nu le reusesti.
Multumesc, Jamila Cuisine!

Sunt o bunatate, gustoase si vegane!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr naut fiert
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 100 gr porumb fiert
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • patrunjel verde
  • 2-3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 100 gr pesmet de casa cu condimente
  • cateva linguri malai
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de post, din naut si legume:

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile.

Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de masline si sare. 

Punem nautul intr-un castron. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul tocate. Adaugam porumbul scurs. Amestecam cu o lingura. Presaram sare si adaugam pesmetul si patrunjelul. Amestecam din nou pana obtinem o compozitie densa. 

Pornim cuptorul. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cu o lingura din compozitie si formam chiftele de marime medie, le dam prin malai si apoi le asezam in tava. Dupa ce le-am format pe toate, le stropim cu un pic de ulei de masline, presaram un praf de sare si le punem la copt,in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 - 40 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se asaza cu multa atentie pe un platou pentru a fi servite. Sunt foarte, foarte fragede si gustoase.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ou, cred ca ar lega mai bine compozitia.

2

trebuie manevrate cu atentie, sunt extrem de fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post, din naut si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:08

Cred ca-s tare bune!

Bya Ralu 1

19.03.2015, 16:36

trebuie sa le incerc si eu

Xandrinne 1

11.01.2016, 20:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume