Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker

de merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 2699 vizualizari

 

Azi am facut chiftelute si in timp ce mestecam carnea mi-am adus aminte de renumitele chiftelute in aluat de bere pe care le-au incercat mai multi bucatarasi, printre care si eu, dupa reteta Gabytzei.
Si m-am gandit sa le incerc la multicooker.
Nu am avut bere, dar am folosit apa minerala si tare bune au iesit.
Vi le recomand, cu drag!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml apa minerala
  • 400 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 1 pachet garant pentru aluaturi dospite(amestec de praf de copt si drojdie)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(500 gr piept de pui + 250 gr porc)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker:

Pregatim intai aluatul.


Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.


Amestecam intr-un bol faina cu garantul.


Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.


Amestecam bine pana aproape se topesc ingredientele si incepem sa turnam treptat apa peste faina, formand aluatul. La final adaugam uleiul si incepem sa framantam.


Lasam aluatul sa se odihneasca pana cand preparam compozitia pentru chiftele.


Trecem ceapa si usturoiul, curatate, prin masina de tocat si le amestecam cu carnea tocata.


Cartofii curatati si spalati, ii trecem separat prin masina de tocat, ii stoarcem bine si ii adaugam la amestecul de carne.


Asezonam cu sare si condimente, adaugam cele doua oua si patrunjel verde tocat si omogenizam bine amestecul.


Impartim aluatul care deja si-a dublat volumul in cateva minute, in opt parti, pe care le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.


Punem la mijlocul aluatului cate o lingura cu varf de compozitie pentru chiftelute si formam niste mingiute aproape de dimensiunea celei de tenis pe care le asezam in vasul multicookerului uns cu putin ulei.


Asezam vasul in aparat, pe care il conectam la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.


Apasam butonul START si asteptam expirarea timpului.


Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, am intors chiftelutele pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.


Dupa expirarea timpului, am mai lasat chiftelutele in aparat 10 minute pe modul KEEP WARM, pentru a se desavarsi coacerea aluatului.


Au iesit tare gustoase, iar aluatul este putin crocant si sfaramicios de la acel garant.


Spor si pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Garantul pentru aluaturi dospite poate fi inlocuit cu drojdie, ca la orice aluat de paine.

2

Pentru a ne asigura ca aluatul este bine preparat si in interior, inainte de deconectarea aparatului de la sursa de curent, rupem o chifteluta si incercam aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Krystyan Trendy 1

27.12.2014, 17:36

grozave

-Licurici- 1

22.06.2015, 16:57

ce-mi place!

Bya Ralu 1

11.01.2016, 04:59

ce reteta faina,o sa o fac si eu la cuc )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde