Chiftelute de ton in Bento

de Catalina L in Ton, 29 Ian 2016 | 1049 vizualizari

 

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton.
Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.
Dar dacă am face un Bento? 
Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau pește,zarzavaturi și murături.
Bento-urile vândute pentru a fi mâncate în tren se numesc ekiben.
În Japonia bentō-ul există din secolul al V-lea.
Primele bentō-uri au fost „chiftele” de orez luate în călătorii, la vânătoare sau la câmp, iar cutiile erau din tuburi de bambus, care aveau și o oarecare funcție antiseptică. Ulterior, s-au folosit cutii de lemn, iar actualmente se folosesc și cutii din material plastic. 
Începând cu era Edo (1600-1868), s-au folosit și cutii tip sufertaș, lăcuite, numite jūbako pentru gustări bentō ceva mai elaborate. Se crede că termenul bentō a fost inventat de către Nobunaga Oda (1584-1632), care a numit astfel gustările împărțite soldaților.
(sursa; Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in suc propriu (140 g)
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar de orez (basmati, thai, parfumat)
  • 1/2 avocado,
  • 1 castravete,
  • roșii cherry multicolore
  • sare
  • sos vinaigrette sau suc de lămâie, sos de soia
  • 1 morcov
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ton in Bento:

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.


Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina.


Faceti bile mici si le treceti prin făina.


Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline.


Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.


Ca tema de Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat.


Fierbeti orezul- vezi aici.


Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar.


Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă.


Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti).


Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul.


Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette.


Începem să pregătim Bento-ul.


Așezați omul de zăpadă și decorati-l.


Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.


In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.


Puteți asezona orezul cu sos de soia.


Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteți asezona orezul cu sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ton in Bento" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

31.01.2016, 11:57

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:54

noiinbucatarie 1

07.03.2016, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton