Chiftelute din carne de porc cu piure bicolor

de nico15 in Porc, 25 Mai 2017 | 269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g de carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • Sare
  • piper
  • Ulei
  • Cimbru
  • marar
  • Boia afumata
  • Faina
  • 1-2 oua
  • Piure-uri
  • 1 fruct de tiquisque (150g cu coaja)
  • 4-5 cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 g de unt
  • Sare
  • piper
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • tarhon
  • Sare
  • piper
  • Vin rosu
  • 1oo g pasta de tomate
  • Ulei
  • Stoc de pui
  • Decor:
  • porumb
  • mazare
  • tarhon
  • flori comestibile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de porc cu piure bicolor:

Curatam cartofii si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici, dupa care vom pune, separat la fiert, cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct, mai bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni comestibila (nu este yuca aceea ornamentala care se vinde ca arbusti de decor, este alta specie).

Pregatim chiftelutele, tocam carnea. Spalam, curatam si taiem verdeata si legumele fin, le vom adauga peste carne, asezonam cu sare si piper, cimbru si marar, adaugam ouale si amestecam. Chiftelutele trebuie sa aiba in jur de 30 de grame in crud. Astfel pregatite, acestea se vor trece prin faina si le vom pune in friteuza in baie de ulei sa se rumeneasca frumos. Se scot pe hartie absorbanta, pentru indepartarea excesului de grasime.


Daca legumele s-au fiert, trecem la pregatirea piureurilor, pasam bine, adaugam lapte si unt, asezonam si punem din nou pe foc, pana obtinem textura dorita. Gustam si, daca este cum va doriti, luam de pe foc.


Pregatim sosul, spalam, curatam si taiem in cubulete fine legumele, dupa care le vom adauga intr-o tigaie in putin ulei. Lasam sa se soteze, dupa care adaugam 200 ml stoc de pui, vinul si tarhonul.


La final, adaugam pasta de tomate, asezonam si lasam sa scada. Putem sa blendam si sa strecuram acest sos sau putem sa lasam legumele cubulete in sos.


Decoram dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!


www.reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc cu piure bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

oanapl 1

25.05.2017, 15:05

Delicioase!

dantes 1

26.05.2017, 13:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc