Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci

de horia in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2011 | 18613 vizualizari

 

Zilele trecute am facut chiftelute si m-am gandit ca as putea sa le adaug o garnitura din legume si ciuperci.Adevarul ca mi-au iesit super.Cu toate ca nu prea sunt adeptul tocaturilor,mai fac din cand in cand si asa ceva.

VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata (jumatate de vita si jumatate de porc)
  • 1/2 de kg. de ciuperci albe amestecate cu de padure
  • fasole  verde
  • morcovi
  • mazare
  • dovlecel
  • ardei italian
  • ceapa
  • usturoi
  • 300 ml. ulei de masline
  • 2 oua
  • doi cartofi
  • doua felii de paine
  • faina
  • sare
  • piper
  • delikat
  • patrunjel (si cred ca n-am uitat nimic)
  • mult suflet si pasiune.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci:

Carnea tocata se condimenteaza dupa gust (eu pun si cimbru la chiftele),se pun cartofii rasi pe razatoarea mica,dupa ce s-au stors de amidon,feliile de paine udate cu apa,apoi stoarse,usturoiul,putin bicarbonat (un vf. de cutit).ouale batute spuma.framantam compozitia,adaugand apa calda sau supa din carne,o lasam un pic la rece,apoi modelam chiftelutele si le punem la prajit.Eu le trec prin faina inainte,pentru a-si pastra forma si a se rumeni frumos.De fapt este o faina speciala,care nu se arde asa usor in timpul prajirii.

Ciupercile le curatam,le spalam,le uscam intr-un servet.Legumele la fel spalate,curatate si uscate intr-un servet.Puteti pune ce legume va plac mai mult.Eu mai puneam dar n-am mai avut :(.Calim o ceapa medie foarte putin (daca ii adaugam sare sau delikat,nu se va rumeni la calire),apoi adaugam legumele si ciupercile,punem cca. 50 ml. de ulei si completam cu apa 2/3 din tigaie.O preparam la foc mediu cca. 30 min,amestecand din cand in cand,iar spre final marim focul la 180 grade sa se rumeneasca putin legumele.

Atat chiftelutele ,cat si legumele se servesc calde ca fel doi.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Referitor la carnea tocata,va recomand sa o tocati dvs. acasa,sau sa cumparati carnea si sa v-o toace macelarul pe loc,in fata dvs. NICIODATA SA NU CUMPARATI CARNE GATA TOCATA SAU IN TAVITA DE POLIESTER!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

adry88 1

12.08.2011, 11:06

arata foarte bun

diaconta 1

26.08.2011, 21:41

Iti doresc ca maine sa fie cea mai speciala zi din viata ta si sa se repete de multe ori
La multi ani Horia!!!! iti doresc sa traiesti mult si frumos,sa ai parte de iubire si bucurie
http://www.youtube.com/watch?v=aNbRNGFzNt4&feature=related

jolygina 1

04.09.2011, 17:43

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu curry