Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

de Valclaudia in Mancaruri de post, 30 Mar 2017 | 2802 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi fierti in coaja
  • 100 gr granule de soia fierte in apa cu vegeta de legume, dupa gust
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de pesmet
  • faina si ulei pentru prajit chiftelele

Sosul de rosii:

  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 fir mic de praz
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei

In plus:

  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta:

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.


Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.


Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.


Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.


Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.


Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.


Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.


Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

31.03.2017, 09:12

Bune!

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:39

mirela0911 1

02.04.2017, 11:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata