Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume

de Julie in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 9340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 2 dovlecei potriviti
  • un morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • putin patrunjel
  • 5-6 linguri pesmet
  • sare, piper,condiment de chiftele
  • Pentru garnitura:
  • 8-9 ciuperci proaspete
  • 200 g cu legume congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume:

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata

zeama.


Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata.


Intr-un bol amestecam dovlecelul cu morcovul, verdeata,usturoiul, ouale, sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul, daca mai este nevoie mai adaugam.


Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem apoi pe servete din hartie.


Daca in compozitia de chiftele vom pune si 4-5 linguri cu branza rasa, acestea vor avea un gust si mai bun!


Preparam si garnitura:


Intr-un vas cu apa care fierbe punem legumele congelate.Le lasam sa fiarba 7-8 minute si apoi le scurgem de apa.


Spalam ciupercile si le taiem felii. Le prajim apoi cateva minute in 4-5 linguri ulei. Peste ciuperci adaugam legumele si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Servim chiftelutele calde, alaturi de garnitura de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Julie 1

19.06.2010, 09:53

Nadina!! te primesc cu bucurie!
Cat despre furcile pe care mi le dai ce sa mai zic! abia le mai pot cara,
la cat de multe imi dai de fiecare data

Bunica 1

25.06.2010, 11:27

A venit randul chiftelutelor. Numai ca le-am bagat la cuptor , nu le-am prajit. Au iesit o minunatie !

Julie 1

25.06.2010, 11:35

Bunica, ma bucur!
Cat despre modul de preparare...fiecare face cum crede!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluţi cu brânză