Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 11 Oct 2011 | 5365 vizualizari

 

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  • patrunjel dupa gust
  • 50 gr cascaval ras
  • pesmet cat cuprinde+pesmet pt tavalit
  • sare
  • piper
  • 1 conserva ton in suc natural (160 gr)
  • unt topit/ulei  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei, vinete si ton:

Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.


Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.


Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei, vinete si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MIUTA 1

11.10.2011, 17:07

gaby_gabytza 1

12.10.2011, 09:41

mmm ce bine arata,vreau si eu

deliciousflavours 1

12.10.2011, 13:33

mersi
gabytza draga, nu mai plange, mai bine vino sa te servesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu ciocolata neagra

de Lau 9

la 11:19

Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 22:08

Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

de Lau 9

ieri la 21:28

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi