Orez prajit cu omleta si legume

de lia maria in Mancaruri de legume, 14 Feb 2011 | 6398 vizualizari

 

Imi place tare mult orezul preparat in orice forma, dar cel mai mult imi place orezul prajit, pe care-l comand-am mereu de la un restaurant chinezesc..., asta pana acum... cand, cu micul/marele secret aflat de la Adina...(cu fiertu si lasatu la rece de pe o zi pe alta) mi-a iesit un orez prajit, grozav ! foarte bun! Multumesc mult de tot Adina(mitinita)!

 

INGREDIENTE

  • 100g orez
  • 50g ulei
  • 50g castravete proaspat
  • 50g ardei kapia
  • 50g morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Pt omleta  
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • cimbru proaspat(cateva crengute)
  • Sare
  • piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu omleta si legume:

Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10’ sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doa zi ( adica azi).



Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri.



Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.



Intr-o tigaie wok, am incins uleiul si am pus la prajit legumele,pentru 2-3’. Am adaugat orezul si dupa alte 3’, am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.



Am servit orezul, stropit cu sos de soia. Un deliciu!



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu omleta si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lia maria 1

15.02.2011, 15:15

kamy iti recomand reteta asta cu drag e super

adry88 1

27.05.2011, 12:11

bun

babi5 1

17.12.2014, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Sote de mazare cu broccoli si sos tomat