Chiftelute din dovlecel

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2015 | 2174 vizualizari

 

Secretul la aceste chiftelute este ca dovlecelul sa isi lase cat mai multa zeama si sa fie stors bine inainte de a incepe sa il amestecati cu celelalte ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • doua oua;
  • o lingura bulion;
  • o lingura faina;
  • 6 felii paine;
  • o legatura marar;
  • sare.
  • In plus:
  • ulei pentru prajit.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecel:

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare.


Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.


Ceapa se curata de foi si se da prin robot.


Painea si usturoiul curatat de foi se dau prin robot pana cand se maruntesc de tot.


Mararul se spala si se toaca marunt.


Intr-un castron se amesteca toate ingredientele prezentate la inceputul retetei, dovleceii trebuind sa fie storsi bine de zeama. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.


Sunt mai bune servite calde.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.07.2015, 12:39

Ce-mi plac!

diaconta 1

17.07.2015, 20:43

Foarte mult imi plac

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:03

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor