Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci

de nico_nico in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 3761 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 100 gr orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel verde
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi 
  • apa,
  • sare
  • Pentru ciulama:
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci:

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii pasam cu telul de cartofi. Compozitia de cartofi se amesteca cu pilaful de orez si apoi punem 3 linguri faina si fruzele de patrunjel. Formam intre doua linguri rotunjoare si le prajim in ulei.

Pentru ciulama, calim ceapa, apoi adaugam ciupercile curatate si feliate lasam 10 minute la duns cu putina apa, la final adaugam sarea si piperul si faina diluata cu putina apa. Ciulamaua astfel obtinuta se serveste alaturi de chiftelute si sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post din dovlecei