Chiftelute din paine

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2016 | 2046 vizualizari

 

Chiftelutele acestea le-am facut intr-o zi cand am constatat ca am aproape o paine intreaga, cumparata cu trei zile in urma si care daca nu s-a mancat, cel mai probabil ar fi sfarsit in cosul de gunoi. Asa ca , am reciclat painea, cuprinsa de sentimentul de vinovatie ca arunc atat de multa mancare, in timp ce unii n-au ce pune pe masa...Si asa au aparut aceste chiftelute care au fost pe placul tuturor. Ar fi mers un sos tzatziki langa ele, dar nu aveam castraveti acasa si era prea urat afara ca sa mai imbrac pitica si sa cobor la cumparaturi, asa ca le-am mancat cu un sos ketchup (facut de mine), usor picant.

 

INGREDIENTE

  • -400 g paine
  • -250 ml lapte
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -5 bucati usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din paine:

Painea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga ouale, cascavalul ras, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, boiaua de ardei, se omogenizeaza si cu mainile umezite se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei. Se scot pe hartie absorbanta, se lasa sa se raceasca apoi se servesc cu salata sau cu sosurile preferate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.11.2016, 21:30

Criss 1

12.11.2016, 05:33

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 16:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Omleta romaneasca