Chiftelute in aluat

de Criss in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 1877 vizualizari

 

Febra chiftelutelor in aluat a cuprins intreaga blogosfera :D si nu puteam scapa nici eu si azi neavand chef de gatit ceva mai pretentios :D si in speranta ca ma scuteste Alex de un drum la McDonalds :D , le-am facut. Au iesit foarte bune insa la Mac tot a trebuit sa dam o fuga :D.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 25 g drojdie sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Drojdia se pune in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se toarna apa+laptele cu drojdia, se framanta, se adauga si uleiul de masline si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la dospit o ora, timp in care isi va dubla volumul.


Pentru chiftelute, se amesteca toate ingredientele si se formeaza 16 chiftelute. In mijlocul fiecarei chiftelute se pune un cubulet de cascaval. Fiecare chifteluta se inveleste in aluat si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se ung cu galbenus de ou si se presara deasupre seminte (in, susan, chimen, etc.) Se coc chiftelutele 40-45 minute. Se servesc cu sos picant, ketchup si un pahar de bere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Super super bune!

laura_n 1

06.02.2013, 12:59

ce pufoase si apetisante sunt

babi5 1

07.02.2013, 07:59

Bun dam fugta si le preparam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat