Chiftelute in aluat

de Criss in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 1814 vizualizari

 

Febra chiftelutelor in aluat a cuprins intreaga blogosfera :D si nu puteam scapa nici eu si azi neavand chef de gatit ceva mai pretentios :D si in speranta ca ma scuteste Alex de un drum la McDonalds :D , le-am facut. Au iesit foarte bune insa la Mac tot a trebuit sa dam o fuga :D.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 25 g drojdie sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Drojdia se pune in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se toarna apa+laptele cu drojdia, se framanta, se adauga si uleiul de masline si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la dospit o ora, timp in care isi va dubla volumul.


Pentru chiftelute, se amesteca toate ingredientele si se formeaza 16 chiftelute. In mijlocul fiecarei chiftelute se pune un cubulet de cascaval. Fiecare chifteluta se inveleste in aluat si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se ung cu galbenus de ou si se presara deasupre seminte (in, susan, chimen, etc.) Se coc chiftelutele 40-45 minute. Se servesc cu sos picant, ketchup si un pahar de bere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Super super bune!

laura_n 1

06.02.2013, 12:59

ce pufoase si apetisante sunt

babi5 1

07.02.2013, 07:59

Bun dam fugta si le preparam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat