Chiftelute in aluat

de Corinuta in Vita, 10 Sep 2015 | 1463 vizualizari

 

Fara bere, ca nu am avut :)) cred ca nu mai au nevoie de nici o introducere! Bunatatile astea le-am facut de nu stiu cate ori, de data asta putin diferit, dar grozave au iesit! Daca nu le-ati incercat inca, va sfaturiesc sa nu mai asteptati pentru ca sunt excelente!

 

INGREDIENTE

Ptr chiftelute:

  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 cartof (optional)
  • sare, piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 170 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.


Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute.


Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la aluat, puteti inlocui laptele cu bere :D

2

dupa ce le-am pus in tava, le-am uns deasupa cu putin ulei

3

inainte sa le scoateti de la cuptor, puteti presara deasupra putin oregano uscat sau parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

12.09.2015, 12:58

roxana_simona 1

12.09.2015, 15:27

super idee

Valclaudia 1

12.09.2015, 20:19

Tulai Doamne, cum arata! Neaparat trebuiesc incercate, le trec la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Empanadas deliciosas