"Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi 
  •  2 lamai
  • 4 linguri ulei ( pasta) de susan
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.


In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii. Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele . Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 35 de minute.


Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta. Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.


Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu fidea si muraturi asortate. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

04.12.2010, 18:54

Multumesc anca si giuliana

MotanLaOale 1

06.12.2010, 09:39

Mihaela11_jo 1

06.12.2010, 19:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi