"Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 7552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi 
  •  2 lamai
  • 4 linguri ulei ( pasta) de susan
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii. Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele . Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 35 de minute.

Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta. Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.

Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu fidea si muraturi asortate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi