Chiftelute in aluat de bere

de gaby_duceag in Vita, 2 Noi 2012 | 17347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina alba
  • 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
  • 250 ml bere
  • Chiftele
  • 400-500 gr carne vita tocata
  • un ou
  • 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa tocata marunt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.


Aluat:


Amesteca faina cu drojdia.


Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.


Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.


Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.


Strangi marginile aluatului ca o "bocelutza" :)) apoi aplatizezi usor.


Ungi un vas termorezistent cu unt.


Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.


Le lasi la loc cald 15-30 minute.


Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).


Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).


Sursa


 

TIPS-URI

1

poti sa le umpli cu diverse umpluturi. cu chiftele de pui, porc, curcan sau...de ce nu? cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

babi5 1

22.12.2013, 18:26

Xandrinne 1

14.09.2014, 09:19

miki_a 1

17.01.2017, 17:38

Minunate ! Imi place si ideea umpluturii pe baza de legume !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Kefta – chiftele marocane (reteta video)