Perisoare cu smantana

de AndreeaRodica in Vita, 17 Mar 2011 | 2729 vizualizari

 

Reteta asta o fac si o refac, fiind printre preferatele fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • pulpa vitel
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 grame smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu smantana:

Am folosit o bucata frumoasa de pulpa de vitel pe care am tocat-o si am adaugat 1 ou, 2-3 linguri de orez, sare si putin oregano uscat.

Am pus la fiert perisoarele intr-o oala mare (sa aiba loc destul) in apa clocotita cu putina sare, la foc mic. Au fiert cam 45-50 de minute dupa care le-am scos cu grija intr-o farfurie.


Cat au fiert perisoarele am pregatit sosul. Am calit o ceapa taiata marunt (putin, numai pana se inmoaie), am adaugat ardeiul si morcovul taiate foarte marunt. Dupa ce s-au muiat un pic am pus doua pahare cu apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand au fost bine fierte, am adaugat o bucata de dovlecel taiata bastonase.


Apoi am adaugat cam 250 de grame de smantana si putin patrunjel verde si am lasat sa dea 2-3 clocote. Am adaugat perisoarele, a mai clocotit 1 minut si apoi am inchis focul.


Cantitatea de sos depinde de gustul fiecaruia, dar trebuie avut grija ca perisoarele se mai umfla, absorbind din sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

cismaru_nicoleta 1

17.03.2011, 21:33

da...chiar interesant...si arata si super binee

mamaieelena 1

18.03.2011, 07:39

elena1988 1

18.03.2011, 21:37

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana