Perisoare cu smantana

de AndreeaRodica in Vita, 17 Mar 2011 | 4945 vizualizari

 

Reteta asta o fac si o refac, fiind printre preferatele fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • pulpa vitel
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 grame smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu smantana:

Am folosit o bucata frumoasa de pulpa de vitel pe care am tocat-o si am adaugat 1 ou, 2-3 linguri de orez, sare si putin oregano uscat.
Am pus la fiert perisoarele intr-o oala mare (sa aiba loc destul) in apa clocotita cu putina sare, la foc mic. Au fiert cam 45-50 de minute dupa care le-am scos cu grija intr-o farfurie.

Cat au fiert perisoarele am pregatit sosul. Am calit o ceapa taiata marunt (putin, numai pana se inmoaie), am adaugat ardeiul si morcovul taiate foarte marunt. Dupa ce s-au muiat un pic am pus doua pahare cu apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand au fost bine fierte, am adaugat o bucata de dovlecel taiata bastonase.

Apoi am adaugat cam 250 de grame de smantana si putin patrunjel verde si am lasat sa dea 2-3 clocote. Am adaugat perisoarele, a mai clocotit 1 minut si apoi am inchis focul.

Cantitatea de sos depinde de gustul fiecaruia, dar trebuie avut grija ca perisoarele se mai umfla, absorbind din sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cismaru_nicoleta 1

17.03.2011, 21:33

da...chiar interesant...si arata si super binee

mamaieelena 1

18.03.2011, 07:39

elena1988 1

18.03.2011, 21:37

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Antricot de manzat cu sos gorgonzola