Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin

de Brindusa in Vita, 21 Iun 2010 | 6062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vita
  • 600 g ceapa, tocata nu foarte fin
  • 500 g morcovi, taiati cubulete
  • 750 ml vin rosu demisec
  • coaja de la o portocala, partea galbena, taiata fasii
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin:

Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile.


. Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie.


Incalzeste cuptorul la 185 C (mediu ).


Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul la foc mediu. Pune carnea si lasa pana ce se aureste pe o parte, dupa care intoarce-o pe cealalta part. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde carnea. Nici prea mic nu e bine sa fie focul, pentru ca atunci carnea nu mai capata culoarea aurie la suprafata.


Cand e gata, pune carnea in tava pe care o s-o bagi la foc, da focul mai mic si adaugain tigaie toate legumele.


Caleste-le cam 10 minute, pana se inmoaie. Pune vinul, coaja de portocala, rozmarinul, sare si piper si da un clocot. Pune toata compozitia in tava, peste carne.


Acopera tava cu folie de aluminiu, ca un capac. Pune-o in cuptor pentru 2 ore.


Mai uita-te din cand in cand, sa nu scada lichidul prea mult. Dar daca ai acoperit bine tava cu folia de aluminiu, n-o sa ai problema asta.


Dupa 2 ore scoate tava din cuptor, ridica usor folia si incearca carnea. Daca e moale moale, ai terminat. Daca nu, mai lasa tava in cuptor 1 ora.


Cel mai bine e sa mananci mancarea asta a doua zi, pentru ca va fi foarte aromata. O poti manca cu paine de casa, cum am facut eu, sau cu o mamaliguta moale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Brindusa 1

22.06.2010, 23:58

jolygina

nadina73 1

24.06.2010, 18:50

foarte bine arata 5 furcu si o portie mai mica la pachet

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:10

ce fain aratA

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de vitel in crusta aromata