Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

de Mihaela11_jo in Vita, 5 Feb 2011 | 5110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita  
  • 4-5 rosii mari  
  • 2 cartofi mari  
  • 2 dovlecei  zucchini de marime medie  
  • 1 vanata mare  
  • 2 ardei grasi  
  • 1 ardei capia rosu  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 3 catei de usturoi  
  • 1 brocoli -
  • 1 cana de mazare  si fasole verde congelata  
  • ulei de masline  
  • 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir  
  • cimbru  
  • foi de dafin  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”:

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.


Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.


Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.


Morcovii se taie rondele.


Ceapa si usturoiul se taie marunt.


Ardeiul se taie julien.


Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.


Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.


Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.


Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.


Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.


Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute.


Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.


Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.


Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

07.02.2011, 11:02

vanilla 1

07.02.2011, 14:39

Mihaela11_jo 1

09.02.2011, 07:27

Criss
Elena
Ada
Cami
Mena
Vanilla
Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti