Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2012 | 3011 vizualizari

 

Aceste chiftelute sunt cunoscute sub numele de Aloo tikki.
Menta si coriandrul sunt din productie proprie,am o mica gradina pe balcon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr chiftelute:

  • 2 cartofi mari
  • 3 linguri de ulei,plus ulei ptr prajit
  • 250 gr de spanac proaspat si oparit
  • 1 lingurita de chimion (cumin) pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper de cayenne
  • sare si piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru sos:

  • 10 fire de menta proaspata
  • 30 de fire de coriandru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de suc de lamaie,proaspat stors
  • 100 ml de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru:

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari.


Tocam usturoiul marunt.


Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si coriandru,o varianta mai lichida a chutney-ului.


Sosul:


Se introduc ierburile in mojar,cu usturoiul ,zaharul si sarea si se piseaza pana obtinem o pasta.


Se adauga apa si sucul de lamaie.


Este de preferat sa fie pregatit inaintea chiftelutelor,ca sa se imbine aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Poliana 1

10.06.2012, 11:21

imi plac chiftelutele cu legume, si mai ales cu spanac!!

cocolina 1

10.06.2012, 11:37

bune

LUK 1

10.06.2012, 17:52

cred ca e buna combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel