Chiftelute marinate

de dakris in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2012 | 5397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele
  • 350 g carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • sare, piper, busuioc, usturoi granulat
  • Pt sos
  • 1 ceapa 50 ml ulei
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • ½ ardei rosu (sau 1 lingura bulion de ardei)
  • sare, cimbru, busuioc, 1-2 foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Chiftelele

Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 min.

Sosul

Intr-o cratita se pune ceapa si ardeiul tocate cu ulei si cca 200 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa moment in care se pun rosiile si usturoiul taiat felii subtiri, se amesteca si se lasa sa se caleasca 5-10 min. Se adauga 300-400 g apa incalzita si chiftelele fierband impreuna 10 min. Adaugam faina amestecata bine cu putina apa si o incorporam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba 10 min.

Se servesc cu piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.03.2012, 20:55

Mmmm chiar nu am papat de mult!!

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:24

dakris 1

17.03.2012, 08:57

multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate