Chiftelute preparate la cuptor

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 5733 vizualizari

 

Din capitolul " Sa mai evitam prajelile" am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor.
Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 150 gr pesmet
Portii: 48
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute preparate la cuptor:

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.

Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Punem pe un platou pesmetul.

Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim calde alaturi de mustar, sau dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Pe la jumatatea timpului se pot intoarce chiftelutele de pe o parte pe cealalta in interiorul hartiei de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor