Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei

de mihaelar63 in Porc, 23 Ian 2020 | 1901 vizualizari

 

,,Bunatati de Craciun "
    Am eu langa serviciu o vecinica , din Republica Moldova. Imi place sa schimbam impresii si sa aflu retete noi . Aceste chiftelute usor de preparat stau bine pe masa de sarbatori , singure sau pe un platou cu alte aperitive . Multumesc Nadia !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr material de carnat de casa -sau carne tocata
  • 100 gr mini -covrigei sarati cumac , cu tarate -de care aveti
  • 1 pahar lapte .
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • boia de ardei dulce
  • pudra de chilli
  • sare -optional
  • mix seminte : susan , floarea soarelui , dovleac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei:

  1. Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli .
  2. Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea mult.
  3. Formati mici bile de marimea aproximativa a covrigeilor .
  4. Daca este necesar umeziti mainile cu apa sau putin ulei .
  5. Bilele de carne se rostogolesc prin mixul de seminte .
  6. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  7. Asezati peste fiecare covrigel cate o chifteluta . Tasati usor sa aiba aderenta .
  8. Se dau chiftelutele-n covrigei la copt cam 15-20 minute la cuptor pana sunt patrunse .
  9. Serviti aceste chiftelute alaturi de legume sau alte preparate pe platoul cu aperitive
  10. Din cantitatile date , am preparat 20 buc.. 

                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Eu am folosit compozitie de carnati de casa si nu a mai fost nevoie sa pun sare.

2

Puteti folosi carne tocata asezonata dupa dorinta .

3

Covrigeii sa fie cat de maruntei si bineinteles sarati , nu dulci .

4

Eu am preparat si cu covrigei simplii cu mac si cu covrigei cu tarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parjoale cu carne de porc