Tochitura cu mamaliguta

de Irina in Porc, 8 Aug 2014 | 28644 vizualizari

 

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac.
Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra."
Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

 

INGREDIENTE

  • 2oo g pulpa de porc
  • 1 bucata carnacior de curcan
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 bucata bacon
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2-3 cepe mici
  • sare
  • piper 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cani malai
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu mamaliguta:

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. 

Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.

Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se patrunda bine.

Am adaugat busuioc uscat si o foaie de dafin, dupa care am pus carnaciorii si ficateii.

Rosiile le-am oparit pentru a le curata de coaja si le-am taiat cubulete.

Cand s-au patruns ficateii am adaugat rosiille si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat sa scada mancarea, dupa care am oprit-o.

Am servit tochitura impreuna cu mamaliguta. 

Va poftesc si pe voi la masa noastra! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti a la Roberta