Chili con carne si orez

de cristina1985 in Porc, 11 Noi 2019 | 1916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g boabe de fasole rosie (o conserva)
  • 600 g carne tocata de porc
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 rosii decojite (eu am folosit dintr-o conserva)
  • 2 lg pasta de rosii (din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • 12 lg orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne si orez:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la minim si lasati cu capac 1 ora.


Dupa acest interval, adaugati rosiile tocate in cubulete mici, 2 lg din pasta de rosii din conserva si mai lasati la fiert 1 ora.Urmariti daca mai trebuie apa! Acum adaugati fasolea scursa si condimentele: sare piper, boia iute (aveti grija cat puneti!) si mai lasati 30 minute. In cazul in care ramane prea mult sos, mariti flacara si luati capacul, timp de 5-15 minute, pana se reduce.


Orezul basmati se pune intr-un vas cu apa si sare. Se fierbe 15 minute, din momentul in care clocoteste apa.


Chili con carne se serveste cu orez fiert (scurs). Au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

lucy2002 1

12.11.2019, 09:19

Adauga comentariu...

cristina1985 1

12.11.2019, 14:13

Va multumesc!

dantes 1

16.11.2019, 10:11

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu muschi de porc