Choux a la creme

de Julie in Prajituri, 17 Mai 2010 | 4442 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am gasit inspiratie in revista " Click- Pofta buna".
Am injumatatit insa cantitatile si am facut mici modificari.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE: ALUAT:

  • 125 g faina
  • 75 g unt
  • 125 g lapte
  • 25 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare

CREMA:

  • 125 g zahar
  • o lingura faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • esenta de vanilie

DECOR: zahar farin vanilat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

PREPARAREA ALUATULUI:



Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de

sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam

faina in bloc si amestecam cu mixerul

pana cand aluatul se desprinde de pe peretii

vasului.

Luam vasul de pe foc si incepem sa adaugam

ouale , unul cate unul, continuand sa

amestecam .



Cu ajutorul unui pos ,asezam gramajoare de

aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.



Se coc in cuptorul preancalzit , timp de 15 min. la foc iute si 5 min. la foc potrivit.



PREPARAREA CREMEI:



Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu o lingura cu faina.Se toarna peste ele laptele si se pun pe foc , amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste crema , se incorporeaza vanilia si albusurile batute spuma cu restul de zahar.



Se taie cate un capac fiecarei bilute de aluat si se umple cu crema de vanilie.Asezam la loc capacul si pudram cu zahar farin vanilat



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dicarmencitta1957 1

17.05.2010, 20:43

O bunatate,finute si delicate,dar si gustoase.

ela 1

17.05.2010, 23:22

sunt grozave,arata de milioane

nadina73 1

18.05.2010, 00:09

si eu vreau una ,arata foarte bineela cate ai mancat?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu crema de vanilie