Choux a la Creme

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 9391 vizualizari

 

Aveam niste smantana dulce care mai avea nitel si subcomba si mi-am zis ca-i pacat sa piara in plina tinerete, asa ca i-am facut felul cu niste choux-uri din astea pe care le vazusem la Bucataresele vesele..... (http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/choux-a-la-creme-2.html)

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1,200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic finess bourbon
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida
  • 60 g zahar pudra
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra vanilat
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la Creme:

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor si cu ajutorul unui posh formam choux-le. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute cca 13-14 min, apoi reducem focul la mic si mai lasam 5-6 min sa se rumeneasca. Le lasam sa se raceasca, apoi le taiem le umplem cu crema si frisca, punem capacul si pudram cu zahar pudra.

Crema: O facem inainte sa ne apucam de coji, sa aiba timp sa se raceasca. Punem 1 l de lapte la fiert. Separat batem 2 albusuri cu un praf de sare si 150 g zahar, pana obtinem o bezea tare. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem cele 2 galbenusuri si 3 oua, adaugam 300 g zahar, zaharul vanilat si plicul de bourbon, omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si diluam cu 200 ml de lapte. Apoi turnam putin cate putin laptele fierbinte, punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc lasam sa se racoreasca, apoi incorporam bezeaua obtinuta, amestecand cu miscari lente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Micutza Luana 1

29.12.2015, 13:52

o daaaa imi ploua in gura

Gicuta 1

29.12.2015, 19:07

O bunatate, tare mult imi plac!

mihaelar63 1

02.01.2016, 01:09

Indecent de bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni