Choux a la Creme

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 4846 vizualizari

 

Aveam niste smantana dulce care mai avea nitel si subcomba si mi-am zis ca-i pacat sa piara in plina tinerete, asa ca i-am facut felul cu niste choux-uri din astea pe care le vazusem la Bucataresele vesele..... (http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/choux-a-la-creme-2.html)

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1,200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic finess bourbon
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida
  • 60 g zahar pudra
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra vanilat
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la Creme:

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor si cu ajutorul unui posh formam choux-le. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute cca 13-14 min, apoi reducem focul la mic si mai lasam 5-6 min sa se rumeneasca. Le lasam sa se raceasca, apoi le taiem le umplem cu crema si frisca, punem capacul si pudram cu zahar pudra.


Crema: O facem inainte sa ne apucam de coji, sa aiba timp sa se raceasca. Punem 1 l de lapte la fiert. Separat batem 2 albusuri cu un praf de sare si 150 g zahar, pana obtinem o bezea tare. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem cele 2 galbenusuri si 3 oua, adaugam 300 g zahar, zaharul vanilat si plicul de bourbon, omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si diluam cu 200 ml de lapte. Apoi turnam putin cate putin laptele fierbinte, punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc lasam sa se racoreasca, apoi incorporam bezeaua obtinuta, amestecand cu miscari lente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Micutza Luana 1

29.12.2015, 13:52

o daaaa imi ploua in gura

Gicuta69 1

29.12.2015, 19:07

O bunatate, tare mult imi plac!

mihaelar63 1

02.01.2016, 01:09

Indecent de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème