Choux la creme - eclere

de AlinaFizesan in Prajituri, 13 Oct 2013 | 6820 vizualizari

 

Pentru ca vremea se raceste, bucataria este cel mai primitor si calduros loc din casa, si ce altceva sa facem, daca nu ceva dulce si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • faina - 75g
  • apa - 125 ml
  • unt topit - 50ml
  • 2 oua
  • Crema
  • 2 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 50g faina
  • 200 ml lapte
  • Glazura
  • 1 tableta ciocolata Milka
  • 30 gr unt
  • 30 ml smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux la creme - eclere:

Aluat-Punem pe foc apa, untul, praful de sare si zaharul. Cand da in clocot, luam oala de pe foc si adaugam toata faina pana se omogenizeaza compozitia iar coca se desprinde de pe peretii cratitei. Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand. Dupa fiecare ou mixam, nu le adaugam deodata. Cu ajutorul unui pos cu sprit se toarna aluatul pe foaia de copt. Se coc la foc iute, apoi se da flacara la mic.

Crema-Batem bine cele doua oua. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si le batem in continuare. Incorporam faina si batem bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam laptele si punem compozitia pe baia de aburi pana ce aceasta se ingroasa. Daca mai e nevoie de faina mai adaugati, in cazul in care nu se ingroasa. Lasati crema putin la racit.

Glazura-Pe baia de aburi adaugam ciocolata, smantana si untul. Cand acestea s-au omogenizat, luam cratita de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux la creme - eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choix a la creme