Ciabatta

de cristina_s_world in Piine, 26 Oct 2012 | 2111 vizualizari

 

Ciabatta este o painica delicioasa cu coaja crocanta si miezul umed, foarte asemanatoare cu painea artizanala. Are o forma alugita si mai plata fata de o paine normala.
Nu este foarte greu de facut, insa dureaza foarte mult, in cazul meu o zi si jumatate :) Am facut-o simpla, in varianta cu masline si in varianta cu ardei. Un singur cuvant care o descrie : DELICIOASA !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru "biga" avem nevoie de :
  • - 250 gr faina
  • - 5 gr drojdie proaspata
  • - 150 ml apa calduta
  • Aluat:
  • - 300 ml apa calduta
  • - 15 gr dojdie proaspata
  • - 500 gr faina
  • - 2 lingurite sare
  • - 4 linguri ulei masline
  • - optional:
  • masline tocate,
  • ardei tocat,
  • ciuperci tocate,
  • ierburi,
  • rosii uscate si tocate, etc.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Incepem cu "biga" care este o plamadeala. Recomand ca biga sa fie facuta seara, pentru a-i da voie sa creasca peste noapte.


Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator amestecam faina cu apa in care am dizolvat drojdia si framantam cateva minute, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut intr-un loc caldut, fara curenti de aer pentru cel putin 12 ore.


Dizolvam drojdia in apa calduta si turnam peste biga. Amestecam bine. Adaugam 250g faina, amestecam bine, acoperim castronul si lasam pentru inca doua ore la crescut.


Dupa doua ore adaugam in aluat sarea si uleiul de masline, amestecam bine, apoi incorporam restul de 250g faina. Framantam pana la omogenizare, apoi acoperim iar castronul si lasam inca o ora la crescut.


In acest timp incingem cuptorul. Trebuie sa precizez ca eu am cuptor pe gaz, deci nu va pot da temperaturi :)


Aluatul il rasturnam pe blatul de lucru bine infainat si il impartim in doua. Cu mainile bine infainate dam forma painicilor, avand grija sa nu framantam prea tare si nici prea mult pentru a nu pierde aerul din coca si astfel sa nu mai obtinem acele gaurele dragute specifice ciabattei. Punem painicile in tava captusita cu hartie de copt si le mai lasam sa-si traga sufletul 45 minute.


Apoi le bagam la cuptor, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa (30-40 minute).


Gata! Aveti acum ciabatta de casa :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Cris2711 1

26.10.2012, 16:40

place

diaconta 1

26.10.2012, 22:16

foarte mult imi place ciabatta,dar eu nu prea ma incumet la aluaturi

Angelina_Elena 1

14.11.2012, 00:59

tare buna e ciabatta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu cascaval si ceapa verde