Ciabatta

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Feb 2013 | 3665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 grame drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 300 ml apă călduţă
  • 450-500 grame făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 grame măsline negre, tocate
  • 1 linguriță oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. 

Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute. 

Se așează într-un bol curat, uns cu foarte puțin ulei și se lasă aluatul la crescut cel puțin o oră în loc călduț, acoperit cu un prosop umed. 

Se adaugă măslinele amestecate cu oregano și uleiul de măsline rămas, peste aluat. Se frământă până la omogenizare, adăugând făină dacă mai este nevoie.

Se lasă la crescut 45 de minute.

Se împarte aluatul în 5 bucăți. Se formează pâinicile, se presară cu făină și se lasă la crescut 30-40 de minute. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când pâinicile au o crustă aurie și sună a gol. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine Ciabatta