Miel din paine

de CookieMonster in Piine, 4 Mai 2013 | 3164 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva festiv si potrivit pentru sfintele sarbatori de Past

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie granule
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel din paine:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt

2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Dupa ce l-am intins bine il taiem fasii iar din fasii formam melcisori pentru blanita. Odata terminata blanita, din ce ne-a ramas formama capul si picioarele mielului.

5. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute si se unge cu un galbenus de ou.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Cand scotem painea din cuptor asezam peste ea un prosop umed pentru a nu se intari prea tare coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:01

Festiv , potrivit si ingenios
Felicitari pentru rabdaresi indemanare la incarliontat

CookieMonster 1

13.05.2013, 08:55

Multumesc mult Mihaela!! Nu este foarte greu, in 5 minute se asambleaza

Ligia Bxl 1

30.12.2013, 01:59

ce simpatic

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare