Miel din paine

de CookieMonster in Piine, 4 Mai 2013 | 1543 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva festiv si potrivit pentru sfintele sarbatori de Past

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie granule
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel din paine:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt


2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.


3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.


4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Dupa ce l-am intins bine il taiem fasii iar din fasii formam melcisori pentru blanita. Odata terminata blanita, din ce ne-a ramas formama capul si picioarele mielului.


5. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute si se unge cu un galbenus de ou.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Cand scotem painea din cuptor asezam peste ea un prosop umed pentru a nu se intari prea tare coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:01

Festiv , potrivit si ingenios
Felicitari pentru rabdaresi indemanare la incarliontat

CookieMonster 1

13.05.2013, 08:55

Multumesc mult Mihaela!! Nu este foarte greu, in 5 minute se asambleaza

Ligia Bxl 1

30.12.2013, 01:59

ce simpatic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte