Miel din paine

de CookieMonster in Piine, 4 Mai 2013 | 4226 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva festiv si potrivit pentru sfintele sarbatori de Past

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie granule
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel din paine:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt

2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Dupa ce l-am intins bine il taiem fasii iar din fasii formam melcisori pentru blanita. Odata terminata blanita, din ce ne-a ramas formama capul si picioarele mielului.

5. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute si se unge cu un galbenus de ou.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Cand scotem painea din cuptor asezam peste ea un prosop umed pentru a nu se intari prea tare coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:01

Festiv , potrivit si ingenios
Felicitari pentru rabdaresi indemanare la incarliontat

CookieMonster 1

13.05.2013, 08:55

Multumesc mult Mihaela!! Nu este foarte greu, in 5 minute se asambleaza

Ligia Bxl 1

30.12.2013, 01:59

ce simpatic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)