Chifle integrale cu patru feluri de seminte

de lia maria in Piine, 20 Ian 2012 | 2539 vizualizari

 

Sanatoase si hranitoare, sant preferatele familiei mele si nelipsite din meniul zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • 50g ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 2 lingurite seminte de in
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
  • 2 lingurite seminte de dovleac

 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle integrale cu patru feluri de seminte:

Adaugam ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Modelam fiecare bucatica in forma de chifla si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam inca 30 minute sa creasca in tava. Intre timp pornim cuptorul si ne pregatim ingredientele de deasupra. Intr-un bol, batem oul cu laptele bine, bine si in alt bol amestecam cele patru feluri de seminte.


Cand chiflele si-au dublat volumul, cu ajutorul unei pensule le ungem cu amestecul de ousi lapte si presaram deasupra lor semintele. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle integrale cu patru feluri de seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Oana 1

23.01.2012, 11:34

Foarte frumoase! Imi plac painicile cu seminte

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

anomisana desigur se framanta ca orice aluat, dar eu decand am masina nu mai framant cu mana mi-e mult mai usor si comod cu masina

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori