Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

de Oana in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 5183 vizualizari

 

Sunt minunate la micul dejun, cu o cana de cafea langa!

 

INGREDIENTE

    • lapte- 240 ml
    • zahar- 90 g
    • unt- 80 g
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie- 1 lingurita
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 550 g
    • drojdie- un pliculet de 7 g
    Umplutura:
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar brun- 50 g
    • scortisoara- 1 lingurita
    • amidon- 2 linguri
    • plus un ou pentru uns
    Glazura:
    • unt- 50 g
    • crema de branza- 150 g
    • zahar pudra- 100 g
    • vanilie- o lingurita
    • scortisoara- 1 lingurita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara:

  • puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata

  • mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina

  • framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent

  • puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1,5 cm grosime

  • amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati

  • taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt

  • lasati 2 cm distanta intre rulouri

  • ungeti rulourile cu oul batut

  • coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra

  • intre timp pregatiti glazura: mixati untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara

  • scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

18.06.2015, 11:29

Nici nu am apucat sa gust din ele, atat de repede s-au terminat!

Raluca57 1

23.06.2015, 17:09

Mi-au iesit dementiale! Am facut cu visine altoite si o piersica. Bune!!!!!!!!

Oana 1

24.06.2015, 16:40

Suuuper!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere