Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

de Oana in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 820 vizualizari

 

Sunt minunate la micul dejun, cu o cana de cafea langa!

 

INGREDIENTE

    • lapte- 240 ml
    • zahar- 90 g
    • unt- 80 g
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie- 1 lingurita
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 550 g
    • drojdie- un pliculet de 7 g
    Umplutura:
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar brun- 50 g
    • scortisoara- 1 lingurita
    • amidon- 2 linguri
    • plus un ou pentru uns
    Glazura:
    • unt- 50 g
    • crema de branza- 150 g
    • zahar pudra- 100 g
    • vanilie- o lingurita
    • scortisoara- 1 lingurita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara:

  • puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata

  • mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina

  • framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent

  • puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1,5 cm grosime

  • amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati

  • taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt

  • lasati 2 cm distanta intre rulouri

  • ungeti rulourile cu oul batut

  • coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra

  • intre timp pregatiti glazura: mixati untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara

  • scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

18.06.2015, 11:29

Nici nu am apucat sa gust din ele, atat de repede s-au terminat!

Raluca57 1

23.06.2015, 17:09

Mi-au iesit dementiale! Am facut cu visine altoite si o piersica. Bune!!!!!!!!

Oana 1

24.06.2015, 16:40

Suuuper!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!