Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

de Oana in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 2010 vizualizari

 

Sunt minunate la micul dejun, cu o cana de cafea langa!

 

INGREDIENTE

    • lapte- 240 ml
    • zahar- 90 g
    • unt- 80 g
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie- 1 lingurita
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 550 g
    • drojdie- un pliculet de 7 g
    Umplutura:
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar brun- 50 g
    • scortisoara- 1 lingurita
    • amidon- 2 linguri
    • plus un ou pentru uns
    Glazura:
    • unt- 50 g
    • crema de branza- 150 g
    • zahar pudra- 100 g
    • vanilie- o lingurita
    • scortisoara- 1 lingurita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara:



  • puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata




  • mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina




  • framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent




  • puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1,5 cm grosime




  • amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati




  • taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt




  • lasati 2 cm distanta intre rulouri




  • ungeti rulourile cu oul batut




  • coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra




  • intre timp pregatiti glazura: mixati untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara




  • scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Oana 1

18.06.2015, 11:29

Nici nu am apucat sa gust din ele, atat de repede s-au terminat!

Raluca57 1

23.06.2015, 17:09

Mi-au iesit dementiale! Am facut cu visine altoite si o piersica. Bune!!!!!!!!

Oana 1

24.06.2015, 16:40

Suuuper!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta