Cinnamon Rolls

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Oct 2012 | 6151 vizualizari

 

By Nainakitchen.blogspot.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 lingurite scortisoara
  • 160 g zahar
  • 90 g unt
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g crema de branza cu smantana Delaco(eu asa am folosit, dar puteti folosi si Almette sau Philadelphia)
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluatul:

Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut.

Lasam sa creasca 10 minute la loc cald.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si maiaua.

Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 500 de g).

Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.

Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.

Pregatim si umplutura: intr-un castron punem untul moale(NU topit), zaharul si scortisoara si amestecam usor pana obtinem o pasta.

Peste foaia de aluat intindem cu o spatula pasta de scortisoara cu zahar si unt.

Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava inca 20 de minute. 

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc frumos.

Inainte sa scoatem rulourile din cuptor pregatim glazura: intr-un caston amestecam zaharul pudra cu untul moale (NU topit), apoi adaugam crema de branza si omogenizam.   

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, si asa fierbinti, cu ajutorul unei pensule glazuram rolls-urile.

Servim aceste minunatii imediat dupa ce le-am glazurat, iar daca se racesc si vrem sa fie la fel de bune ca atunci cand le-am scos din cuptor, le bagam timpd e 1-2 minute la cuptorul cu microude.

Se mai pot servi cu  topping de caramel si nuci tocate marunt.

Sunt divineee! Scortisoara + glazura de branza = combinatie de vis!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon