Ciocanele de pui cu sos

de silvi0ara in Pui, 16 Feb 2010 | 3920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele de pui
  • 400g ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sos Dijonnaise
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura de faina
  • 400ml supa de pui fierbinte
  • sare si piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 150ml smantana pentru gatit Milli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu sos:

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.

Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.

Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.

Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natur

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

marianascarlat 1

17.02.2010, 23:17

Foarte bune ciocanelele tale,Silvioara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!