Ciocanele de pui cu sos

de silvi0ara in Pui, 16 Feb 2010 | 6419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele de pui
  • 400g ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sos Dijonnaise
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura de faina
  • 400ml supa de pui fierbinte
  • sare si piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 150ml smantana pentru gatit Milli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu sos:

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.

Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.

Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.

Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor