Ciocănele în vin alb

de portiadelumina in Pui, 16 Sep 2013 | 12777 vizualizari

 

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt multe treburi de făcut iar timpul de bucătărit este foarte limitat. Aşa că într-o pauză de lucru, printre picături, am zis să arunc la cuptor câteva ingrediente, frumos aşezate într-o tavă, scăldate într-un vin alb care să le frăgezească în aşa fel încât să bucure gustul celor ce le servesc.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocănele
  • 2 cartofi
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 morcov
  • 10 roşii cherry
  • 5 bucheţele de conopidă
  • piper măcinat
  • sare
  • 500 ml vin alb
  • 30 ml ulei
  • usturoi granulat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele în vin alb:

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. 

Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu  piperul şi usturoiul şi printre ele am aşezat legumele tăiate în bucăţi mai mari, cartofii şi morcovii la început, iar celelalte pe parcurs. Am pus vin alb peste ele şi le-am dat la cuptor, lăsând tava mai aproape de focar. Pste tavă am pus folie de aluminiu pentru a înăbuşi ingredientele.

După 15 minute am întors ciocănelele şi am adăugat în tavă, printre ingrediente, ardeiul capia şi conopida şi le-am pus iar la cuptor pentru încă 15 minute. Am întors din nou ciocănelele şi am pus roşiile cherry, urcând tava mai sus de jumătatea cuptorului şi lăsându-o neacoperită pentru a se rumeni incredientele.

Zeama legumelor, cea a ciocănelelor şi vinul pus peste, au creat un sos minunat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când se pregăteşte carne cu legume la cuptor, trebuie să se ţină cont de faptul că unele se fac mai repede, pentru care motiv se pot adăuga (pentru a-şi păstra culoarea şi gustul) un pic main târziu în vasul de gătit. Iar pentru cuptor această regulă este obligatorie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 15:54

pity19 1

05.11.2014, 01:27

Minunate! Am sa fac si eu!

babi5 1

16.12.2014, 08:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor