Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză

de ionix in Pui, 25 Sep 2010 | 6836 vizualizari

 

am mancat si yo salata :)):))

 

INGREDIENTE

Pentru ciocanele la cuptor: ·        

  • 4 ciocanele ·         
  • o lingura cu sos de soia ·         
  • ceapa ·        
  •  4-5 catei usturoi ·         
  • ½ ardei gras ·         
  • o lingura cu ulei ·        
  •  100 ml apa ·         
  • ½  lingurita cu busuioc   

Pentru piure: ·        

  • 1 kg cartofi ·        
  • o lingura cu unt ·         
  • 2-3 linguri din zeama in care au fiert cartofii ·        
  • o lingura cu smantana ·         
  • Sare si piper ·           

Salata de varza: ·        

  • ½ varza ·         
  • Zeama de la o lamaie ·         
  • Sare, piper ·         
  • o ceapa mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză:

 

preparare ciocanele:

            intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia.

            Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper si busuioc.

            Asezam ciocanele in tava iar peste ele punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat julien.

            Se da tava la cuptor pana cand ciocanele se rumenesc frumos, din cand in cand le ungem cu sosul din tava.

 

Preparare piure:

            Cartofii se spala, se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, se taie cubulete, se pun intr-un vas cu apa, in apa de pune sare si putin ulei iar apoi se pune pe aragaz la foc mare.

            Cand au fiert cartofii, ii scoatem din oala si ii pasam. Sa nu uitam sa pastram din apa in care au fiert.

            Ii pasam bine si ii amestecam cu untul si smantana. Dregem cu sare si piper dupa gust.

 

Preparare salata:

Dam varza pe razatoarea speciala pentru varza sau o tacam la cutit.

Pe o planseta curata punem varza si o frecam bine cu sare si piper.

Asezam varza frecata intr-un vas inalt si punem zeama de lamaie peste.

Tocam si ceapa julien peste varza iar apoi mai punem sare si piper dupa gust.

 

            Pe o farfurie mare asezam salata, piureul si ciocanelul iar peste ele presaram patrunjel proaspat tocat.

           

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in salata poti sa pui si putin ulei de masline... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

26.09.2010, 17:56

nu-s rea mey... ele stiu ca eu glumesc si ca le iubesc
pai, posteaza-le.. ah, posteaza si briosele alea, sunt curioasa sa vad cum ti-au iesit

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:22

nadina73 1

29.09.2010, 00:35

hai ma ca e buna 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu friptura de pui