Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză

de ionix in Pui, 25 Sep 2010 | 3472 vizualizari

 

am mancat si yo salata :)):))

 

INGREDIENTE

Pentru ciocanele la cuptor: ·        

  • 4 ciocanele ·         
  • o lingura cu sos de soia ·         
  • ceapa ·        
  •  4-5 catei usturoi ·         
  • ½ ardei gras ·         
  • o lingura cu ulei ·        
  •  100 ml apa ·         
  • ½  lingurita cu busuioc   

Pentru piure: ·        

  • 1 kg cartofi ·        
  • o lingura cu unt ·         
  • 2-3 linguri din zeama in care au fiert cartofii ·        
  • o lingura cu smantana ·         
  • Sare si piper ·           

Salata de varza: ·        

  • ½ varza ·         
  • Zeama de la o lamaie ·         
  • Sare, piper ·         
  • o ceapa mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză:


preparare ciocanele:


intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia.


Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper si busuioc.


Asezam ciocanele in tava iar peste ele punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat julien.


Se da tava la cuptor pana cand ciocanele se rumenesc frumos, din cand in cand le ungem cu sosul din tava.



Preparare piure:


Cartofii se spala, se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, se taie cubulete, se pun intr-un vas cu apa, in apa de pune sare si putin ulei iar apoi se pune pe aragaz la foc mare.


Cand au fiert cartofii, ii scoatem din oala si ii pasam. Sa nu uitam sa pastram din apa in care au fiert.


Ii pasam bine si ii amestecam cu untul si smantana. Dregem cu sare si piper dupa gust.



Preparare salata:


Dam varza pe razatoarea speciala pentru varza sau o tacam la cutit.


Pe o planseta curata punem varza si o frecam bine cu sare si piper.


Asezam varza frecata intr-un vas inalt si punem zeama de lamaie peste.


Tocam si ceapa julien peste varza iar apoi mai punem sare si piper dupa gust.



Pe o farfurie mare asezam salata, piureul si ciocanelul iar peste ele presaram patrunjel proaspat tocat.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

in salata poti sa pui si putin ulei de masline... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ionix 1

26.09.2010, 17:56

nu-s rea mey... ele stiu ca eu glumesc si ca le iubesc
pai, posteaza-le.. ah, posteaza si briosele alea, sunt curioasa sa vad cum ti-au iesit

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:22

nadina73 1

29.09.2010, 00:35

hai ma ca e buna 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu pulpe de pui