Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2012 | 3897 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru week-end,alaturi de o cana cu ciocolata calda !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Unirea
  • 140 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr lapte praf
  • 2 plicuri de ness
  • 150 gr alune
  • 1 esenta vanilie
  • 3 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana:

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.

Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc.

Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste de tot.

Laptele praf il trecem prin sita.

Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.

Treptat punem cam jumatate din laptele praf,timp in care amestecam energic cu un tel.

Adaugam esenta,apoi alunele decojite.


Incorporam si pliculetele de ness,iar la urma restul de lapte praf.

Vom obtine o consistenta usor cremoasa ,dar potrivita cat sa se intareasca suficient.


Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.

Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.


Punem a 2 a foaie,restul de ciocolata,iar la urma a 3 a foaie de napolitana.

Presam usor cu mainile,apoi dam la rece.


Cand se intareste,putem taia si servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

05.06.2012, 11:27

Miuta!

butoiaurora76 1

14.06.2012, 14:58

cred ca e super buuuna! o sa incerc si eu reteta asta!

Rocsi 1

14.06.2012, 16:42

Aura sper sa iti placa la fel de mult cum ne-a placut noua.astept impresii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca