Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2012 | 5766 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru week-end,alaturi de o cana cu ciocolata calda !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Unirea
  • 140 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr lapte praf
  • 2 plicuri de ness
  • 150 gr alune
  • 1 esenta vanilie
  • 3 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana:

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.
Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc.
Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste  de tot.
Laptele praf il trecem prin sita.
Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.
Treptat punem cam jumatate din laptele praf,timp in care amestecam energic cu un tel.
Adaugam esenta,apoi alunele decojite.

Incorporam si pliculetele de ness,iar la urma restul de lapte praf.
Vom obtine o consistenta usor cremoasa ,dar potrivita cat sa se intareasca suficient.

Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.
Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.

Punem a 2 a foaie,restul de ciocolata,iar la urma a 3 a foaie de napolitana.
Presam usor cu mainile,apoi dam la rece.

Cand se intareste,putem taia si servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

05.06.2012, 11:27

Miuta!

butoiaurora76 1

14.06.2012, 14:58

cred ca e super buuuna! o sa incerc si eu reteta asta!

Rocsi 1

14.06.2012, 16:42

Aura sper sa iti placa la fel de mult cum ne-a placut noua.astept impresii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza