Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2012 | 3215 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru week-end,alaturi de o cana cu ciocolata calda !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Unirea
  • 140 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr lapte praf
  • 2 plicuri de ness
  • 150 gr alune
  • 1 esenta vanilie
  • 3 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana:

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.
Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc.
Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste  de tot.
Laptele praf il trecem prin sita.
Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.
Treptat punem cam jumatate din laptele praf,timp in care amestecam energic cu un tel.
Adaugam esenta,apoi alunele decojite.

Incorporam si pliculetele de ness,iar la urma restul de lapte praf.
Vom obtine o consistenta usor cremoasa ,dar potrivita cat sa se intareasca suficient.

Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.
Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.

Punem a 2 a foaie,restul de ciocolata,iar la urma a 3 a foaie de napolitana.
Presam usor cu mainile,apoi dam la rece.

Cand se intareste,putem taia si servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

05.06.2012, 11:27

Miuta!

butoiaurora76 1

14.06.2012, 14:58

cred ca e super buuuna! o sa incerc si eu reteta asta!

Rocsi 1

14.06.2012, 16:42

Aura sper sa iti placa la fel de mult cum ne-a placut noua.astept impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!