Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

de Rocsi in Prajituri, 2 Iun 2012 | 3425 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru week-end,alaturi de o cana cu ciocolata calda !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Unirea
  • 140 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr lapte praf
  • 2 plicuri de ness
  • 150 gr alune
  • 1 esenta vanilie
  • 3 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana:

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.

Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc.

Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste de tot.

Laptele praf il trecem prin sita.

Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.

Treptat punem cam jumatate din laptele praf,timp in care amestecam energic cu un tel.

Adaugam esenta,apoi alunele decojite.


Incorporam si pliculetele de ness,iar la urma restul de lapte praf.

Vom obtine o consistenta usor cremoasa ,dar potrivita cat sa se intareasca suficient.


Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.

Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.


Punem a 2 a foaie,restul de ciocolata,iar la urma a 3 a foaie de napolitana.

Presam usor cu mainile,apoi dam la rece.


Cand se intareste,putem taia si servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

05.06.2012, 11:27

Miuta!

butoiaurora76 1

14.06.2012, 14:58

cred ca e super buuuna! o sa incerc si eu reteta asta!

Rocsi 1

14.06.2012, 16:42

Aura sper sa iti placa la fel de mult cum ne-a placut noua.astept impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata