Ciocolată de casă

de diaconta in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 5840 vizualizari

 

Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • O lingurita zeama de lamâie
  • 40 gr cacao
  • O lingura amidon
  • 100 gr unt
  • Nuca,alune şi stafide
  • Esenta de migdale (jumatate de lingurita)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.


Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.


Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.


Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.


Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.


Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.


Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

diaconta 1

25.11.2011, 11:08

Kadia,daca ai de unde sa cumperi ciocolata de calitate,e foarte bine
eu incerc sa prepar macar ce-mi este la indemana mai degraba decat sa cumpar

- TABITA - 1

05.05.2013, 01:10

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:45

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Parfe tricolor cu nuca si alune