Ciocolata de casa cu alune de padure

de Sim0na in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 18353 vizualizari

 

Sursa Paula - http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/11/ciocolata-de-casa-cu-alune-de-padure.html

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 180 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 270 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 50 gr alune de padure tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune de padure:

Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa. Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia. Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia. Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec si am turnat amestecul. Am dat la frigider de seara pana a doua zi. A doua zi, am portionat ciocolata. Am pastrat-o la frigider.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Valclaudia 1

15.06.2013, 23:33

o ador!

cristinap 1

30.08.2013, 12:49

bianca92 1

18.10.2013, 09:10

ce bine si delicioasa arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa in doua culori