Rulada de mere cu aluat foietaj

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Feb 2012 | 4837 vizualizari

 

Initial s-a vrut a fi placinta dar pana la urma a iesit rulada.....hihihi........a fost tare buuuuuuuuuuuuuna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1galbenus
  • mac
  • Pentru decor
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de mere cu aluat foietaj:

Lasam aluatul la dezghetat. Curatam merele de coaja, indepartam cotoarele, le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul. La final adaugam scortisoara, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecam bine


Desfacem foaia de aluat pe masa infainata si cu ajutorul sucitorului o intindem putin. La unul din capetele foii punem cateva linguri generoase de mere, dupa care rulam iar punem mere si iar rulam ....Am facut asta de trei ori. Din cantitatea de mere pe care am avut-o mi-au iesit 2 rulade sanatoase.....hihihi. Crestam ruladele usor din loc in loc(cat o felie), ungem cu galbenus, presaram cu mac si apoi le asezam pe fiecare in parte in cate o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la foc iar cand este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii) scoatem, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si apoi feliem.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de mere cu aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:44

ce bine arata

DIANA B 1

23.02.2012, 12:59

Asa tarziu ??? io am primit-o pe mail , din secolul trecut

ela 1

29.02.2012, 21:53

cum de am ratat-o??? vreau si eu daca tot te-ai apucat sa faci dulciuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi