Desert choux a la creme

de ioana_lupu in Dulciuri, 3 Feb 2020 | 505 vizualizari

 

E prima oara cand imi iasa aluatul de eclere. Sunt asa de incantata! ❤️
M-am inspirat de la Savori Urbane!

 

INGREDIENTE

Aluat choux:

  • 75 ml lapte
  • 75 ml apa
  • 60 g unt
  • 120 g faina
  • 3 oua
  • sare

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 65 g faina
  • esenta vanilie Dr Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca+ 1 lingura zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura camerei, sa fie doar putin caldut, adaugam oaule unul cate unul, amestecand cu mixerul. Rezulta un aluat omogen.


Se pune aluatul intr-un pos cu dui stelat. Pe tavi se pune hartie de copt si se formeaza choux. Se lasa putin spatiu intre ele pentru ca o sa creasca la copt. Cu degetul umed se ia fiecare varf de aluat.


Se dau la copt, la cuptorul preincalzit la 220 C, pentru 15 minute, si apoi la 180 grade pentru 7-10 minute. Eu le-am copt la cuptor electric, caldura sus-jos, fara ventilatie.


Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Crema: Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia la fiert. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.


Laptele se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Se pune iar pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si da sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune la rece intr-o folie.


Se bate frisca separat, cu o lingura de zahar. Cand e rece crema, se incorporeaza frisca in aceasta, amestecand cu o spatula.


Umplere choux: Se ia fiecare chou si se umple cu posul, facand o gaura cu duiul pe dosul lor. Se umple foarte bine. Se simte la mana ca este mai greu.


Eu le-am ornat cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

dantes 1

04.02.2020, 11:08

Delicioase!

Rocsi 1

05.02.2020, 19:48

Este un desert ce imi place enorm!

mihaelar63 1

06.02.2020, 10:21

Ce dragute sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de cirese aromat

de katty 6

ieri la 18:06

Ciorba de rosii cu orez

de katty 6

ieri la 18:03

Limoncello - Lichior din coajă de lămâie

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Oreo de casa