Desert choux a la creme

de ioana_lupu in Dulciuri, 3 Feb 2020 | 2019 vizualizari

 

E prima oara cand imi iasa aluatul de eclere. Sunt asa de incantata! ❤️
M-am inspirat de la Savori Urbane!

 

INGREDIENTE

Aluat choux:

  • 75 ml lapte
  • 75 ml apa
  • 60 g unt
  • 120 g faina
  • 3 oua
  • sare

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 65 g faina
  • esenta vanilie Dr Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca+ 1 lingura zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura camerei, sa fie doar putin caldut, adaugam oaule unul cate unul, amestecand cu mixerul. Rezulta un aluat omogen.

Se pune aluatul intr-un pos cu dui stelat. Pe tavi se pune hartie de copt si se formeaza choux. Se lasa putin spatiu intre ele pentru ca o sa creasca la copt. Cu degetul umed se ia fiecare varf de aluat.

Se dau la copt, la cuptorul preincalzit la 220 C, pentru 15 minute, si apoi la 180 grade pentru 7-10 minute. Eu le-am copt la cuptor electric, caldura sus-jos, fara ventilatie.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia la fiert. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Laptele se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Se pune iar pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si da sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune la rece intr-o folie.

Se bate frisca separat, cu o lingura de zahar. Cand e rece crema, se incorporeaza frisca in aceasta, amestecand cu o spatula.

Umplere choux: Se ia fiecare chou si se umple cu posul, facand o gaura cu duiul pe dosul lor. Se umple foarte bine. Se simte la mana ca este mai greu.

Eu le-am ornat cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte