Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
E prima oara cand imi iasa aluatul de eclere. Sunt asa de incantata! ❤️
M-am inspirat de la Savori Urbane!
Aluat choux:
Crema:
Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura camerei, sa fie doar putin caldut, adaugam oaule unul cate unul, amestecand cu mixerul. Rezulta un aluat omogen.
Se pune aluatul intr-un pos cu dui stelat. Pe tavi se pune hartie de copt si se formeaza choux. Se lasa putin spatiu intre ele pentru ca o sa creasca la copt. Cu degetul umed se ia fiecare varf de aluat.
Se dau la copt, la cuptorul preincalzit la 220 C, pentru 15 minute, si apoi la 180 grade pentru 7-10 minute. Eu le-am copt la cuptor electric, caldura sus-jos, fara ventilatie.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia la fiert. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Laptele se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Se pune iar pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si da sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune la rece intr-o folie.
Se bate frisca separat, cu o lingura de zahar. Cand e rece crema, se incorporeaza frisca in aceasta, amestecand cu o spatula.
Umplere choux: Se ia fiecare chou si se umple cu posul, facand o gaura cu duiul pe dosul lor. Se umple foarte bine. Se simte la mana ca este mai greu.
Eu le-am ornat cu crema.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola