Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

de Ela68 in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 10946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf
  • 350 gr zahar
  • 100 gr cacao de calitate
  • 200 gr unt
  • 180 ml apa
  • 50 gr fistic
  • 100 gr alune de padure
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure:

Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in prealabil. Amestecam cu ajutorul unui tel sa nu ramana cocoloase si adaugam alunele si fisticul. Eu nu le-am taiat, imi plac intregi.

Tapetam o tava cu folie transparenta si turnam ciocolata calduta niveland-o cu o spatula. Deasupra am invelit-o tot cu folie transparenta. O lasam 24 ore la rece si o portionam dupa plac. Am folosit o tava cu dimensiunile 20x27 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diana_k 1

13.02.2013, 08:58

e delicioasa ciocolata de casa, cu alune si fistic e si mai buna

Bunica 1

13.02.2013, 14:35

este exact cum imi place!

sebirizescu 1

22.03.2013, 01:28

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa