Ciocolata de casa in foi de napolitana

de anca_rm in Prajituri, 3 Dec 2013 | 5404 vizualizari

 

Ciocolata facuta in casa este tare bunaa

 

INGREDIENTE

  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -350 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt
  • -50 gr alune nesarate
  • -100 g nuci prajite
  • -coaja de la o portocala
  • -2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .


Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.


Amestecam bine cu un tel para pana cand se topeste tot untul .


O treime din siropul cu unt il punem intr-un alt vas .


Amestecam in siropul ramas in vas (cantitatea mai mare ) cacao bine sa nu ramana cocoloase, si adaugam aproximativ 250 gr lapte praf aici , amestecam bine si punem nucile macinate si alunele tocate grosier .


In partea cealalata de sirop punem laptele praf (100 gr) si amestecam bine sa se sparga toate gogoloasele .


Punem pe o tava prima foaie de napolitana si turnam peste ea ciocolata cu cacao, peste turnam si cea alba , si acoperim cu a doua foaie de napolitana .


Presam un pic si dam la rece pana cand se intareste, daca aveti ce sa puneti peste ea , sa o preseze se poate , eu nu am pus…am mai apasat din cand in cand sa nu se ridice foaie de deasupra .


Taiem in bucati si servim .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Irina , Corina , Krysty va multumesc

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Lubita , Rocsi , Claudia multumesc

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Da Ade se manevreaza foarte usor , Multumesc , Anett multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu rom, stafide si nuci