Ciocolata de casa in foi de napolitana

de anca_rm in Prajituri, 3 Dec 2013 | 7794 vizualizari

 

Ciocolata facuta in casa este tare bunaa

 

INGREDIENTE

  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -350 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt
  • -50 gr alune nesarate
  • -100 g nuci prajite
  • -coaja de la o portocala
  • -2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Punem pe foc intr-o  oala apa cu zaharul  si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul  si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .

 Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.

 Amestecam bine cu un tel para pana cand se topeste tot untul .

 O treime din siropul cu unt il punem intr-un alt vas .

 Amestecam in siropul ramas in vas (cantitatea mai mare ) cacao bine  sa nu ramana cocoloase, si adaugam  aproximativ 250 gr lapte praf aici , amestecam bine si punem nucile macinate si alunele tocate grosier .

 In partea cealalata de sirop punem laptele praf (100 gr) si amestecam bine sa se sparga toate gogoloasele .

 Punem pe o tava prima  foaie de napolitana si turnam peste ea ciocolata cu cacao, peste turnam si cea alba , si acoperim cu a doua foaie de napolitana .

 Presam un pic si dam la rece pana cand se intareste, daca aveti ce sa puneti peste ea , sa o preseze se poate , eu nu am pus…am mai apasat din cand in cand sa nu se ridice foaie de deasupra .

 Taiem  in bucati si servim .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Irina , Corina , Krysty va multumesc

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Lubita , Rocsi , Claudia multumesc

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Da Ade se manevreaza foarte usor , Multumesc , Anett multumesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa