Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare

de mena29 in Dulciuri, 10 Ian 2012 | 2932 vizualizari

 

Imi place foarte mult ciocolata...in orice chip si-n orice fel.Inainte de craciun mi-am zis ca ar fi foarte bine sa fac si o ciocolata de casa dar fiind o perioada asa speciala,nu o puteam lasa asaaa...simpla.Trebuia sa-i dau un aer de sarbatoare.A rezultat ce vedeti mai jos:D

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 500 g de lapte praf
  • 200 g unt
  • esenta de portocale
  • 400 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 180-200 ml apa
  • Pentru glazura:200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • bombonele dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare:

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca foarte bine cu mixerul pentru a nu ramane cocoloase de lapte praf. Compozitia rezultata se pune intre doua foi de napolitana si se lasa la rece pana a doua zi.


In urmatoarea zi taiem ciocolata in bucati de marime dorita.


Ciocolata amaruie o taiem in bucatele mici si o pune pe baie de abur, adaugam laptele su frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. O sa rezulte o pasta smantanoasa in care vom imbraca fiecare bucatica din ciocolata de casa. Presaram bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:11

tare dragalasa ciocolata

iri_iri 1

09.04.2012, 22:30

un dulce super bun

Panacris 1

03.05.2017, 08:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa