Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare

de mena29 in Dulciuri, 10 Ian 2012 | 4935 vizualizari

 

Imi place foarte mult ciocolata...in orice chip si-n orice fel.Inainte de craciun mi-am zis ca ar fi foarte bine sa fac si o ciocolata de casa dar fiind o perioada asa speciala,nu o puteam lasa asaaa...simpla.Trebuia sa-i dau un aer de sarbatoare.A rezultat ce vedeti mai jos:D

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 500 g de lapte praf
  • 200 g unt
  • esenta de portocale
  • 400 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 180-200 ml apa
  • Pentru glazura:200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • bombonele dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare:

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca foarte bine cu mixerul pentru a nu ramane cocoloase de lapte praf. Compozitia rezultata se pune intre doua foi de napolitana si se lasa la rece pana a doua zi.

In urmatoarea zi taiem ciocolata in bucati de marime dorita.

Ciocolata amaruie o taiem in bucatele mici si o pune pe baie de abur, adaugam laptele su frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. O sa rezulte o pasta smantanoasa in care vom imbraca fiecare bucatica din ciocolata de casa. Presaram bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu pasta de alune