Ciocolatina

de RuxyRux in Prajituri, 21 Oct 2012 | 5461 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Lilik, o fata scumpa tare, din toata inima! O prajitura extrem de ciocolatoasa....si desigur...delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • 300 gr zahar brun( pudra)
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingurita vanilie( extract, pudra sau ce aveti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de rom

o felie de mango pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Ciocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine.


La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul pudra brun( eu l-am facut pudra la masina de macinat cafea), apoi pe rand galbenusurile, avand grija sa amestecam bine dupa fiecare, vanilia, cacaoa, faina, praful de sare si praful de copt. In crema de ciocolata adaugam smantana, amestecam foarte bine si la sfarsit incorporam albusurile mixate spuma prin invaluire. In tava dreptunghiulara cu inel( eu am gasit la Metro) 35/25, unsa bine cu unt turnam compozitia si coacem pentru 25 sau 30 de minute( facem testul cu scobitoarea). lasam sa se raceasca putin si desprindem inelul.


Siropul il preparam amestecand apa cu zaharul, cacaoa si esenta de rom la foc mic pana se infierbanta usor.


Turnam imediat peste prajitura( acest model de forma de copt ne ajuta ca siropul sa nu curga pe dinafara).


Lasam sa se raceasca prajitura si o punem la frigider. O taiem dupa dorinta in bucati mai mici sau mai mari.



Prajiura este la fel de buna si fara sa adaugam sirop( o mancam ca pe negresa)


O savuram cu mare placere langa o cana de cafea sau un ceai aromat!


Floricica din mango iti este de asemenea dedicata draga mea draga prietena Lilik!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

RuxyRux 1

24.10.2012, 21:51

Multumesc!

Alexandra Elena 1

25.10.2012, 22:31

ce bine arata

RuxyRux 1

25.10.2012, 23:09

Multumesc Alexa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura A Femme (a la Gaby)