Ciocolatina

de RuxyRux in Prajituri, 21 Oct 2012 | 8164 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Lilik, o fata scumpa tare, din toata inima! O prajitura extrem de ciocolatoasa....si desigur...delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • 300 gr zahar brun( pudra)
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingurita vanilie( extract, pudra sau ce aveti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de rom

o felie de mango pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Ciocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine.

La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul pudra brun( eu l-am facut pudra la masina de macinat cafea), apoi pe rand galbenusurile, avand grija sa amestecam bine dupa fiecare, vanilia, cacaoa, faina, praful de sare si praful de copt. In crema de ciocolata adaugam smantana, amestecam foarte bine si la sfarsit incorporam albusurile mixate spuma prin invaluire. In tava dreptunghiulara cu inel( eu am gasit la Metro) 35/25, unsa bine cu unt turnam compozitia si coacem pentru 25 sau 30 de minute( facem testul cu scobitoarea). lasam sa se raceasca putin si desprindem inelul.

Siropul il preparam amestecand apa cu zaharul, cacaoa si esenta de rom la foc mic pana se infierbanta usor.

Turnam imediat peste prajitura(  acest model de forma de copt ne ajuta ca siropul sa nu curga pe dinafara).

Lasam sa se raceasca prajitura si o punem la frigider. O taiem dupa dorinta in bucati mai mici sau mai mari.

 

Prajiura este la fel de buna si fara sa adaugam sirop( o mancam ca pe negresa)

O savuram cu mare placere langa o cana de cafea sau un ceai aromat!

Floricica din mango iti este de asemenea dedicata draga mea draga prietena Lilik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati