Ciolan cu fasole boabe rosie

de mihaelar63 in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 2710 vizualizari

 

 Dragostea trece prin stomac spune o vorba inteleapata romaneasca. Unui barbat dai o fasole buna cu ciolan si-l faci fericit. Am condimentat acest preparat magic cu boia iute spaniola si condimente pentru porc de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat porc Mangalita dezosat -de casa
  • 2 cani fasole rosie fiarta
  • 3 cepe verzi tocate
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 lingura condimenete pentru porc de la Delikat
  • 1 lngurita boia iute din Spania de la Delikat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan cu fasole boabe rosie:

  1. Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat.
  2. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat.
  3. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si bucatile de ardei rosu.
  4. Pudrati cu boia iute de ardei spaniola de la Delikat. Imediat turnati o cana de apa si fasolea boabe rosie.
  5. Boiaua nu trebuie sa se prajeasca. Prin prajire ea devine amaruie.
  6. In vasul care fierbe se pune si crenguta de cimbru verde.
  7. Atentie ciolanul afumat contine sare. Gustati si sarati doar la nevoie.
  8. Lasati sa fiarba la foc mic impreuna ciolanul cu fasolea 20 minute. Asta ca sa se ,,imprieteneasca" aromele.
  9. Daca este nevoie, adaugati putina apa.
  10. Lasati sa fiarba pana va place consistenta fasolei si se formeaza un sos care nu contine prea mult lichid.
  11. Inainte de servire gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie.
  12. Decorati cu rondele de ceapa verde.
  13. Puneti alaturi salata preferata sau muraturi. Noi am avut castraveciori in saramura.
  14. Recomandat ar fi  alaturi, un vin rosu mai aspru sau, de ce nu, o bere buna.

TIPS-URI

1

Timpul de preparare scade considerabil daca fierbeti din timp ciolanul afumat si fasolea boabe.

2

Atentie ciolanul afumat contine sare. Gustati si sarati doar la nevoie.

3

Boiaua nu trebuie sa se prajeasca. Prin prajire ea devine amaruie.

4

Recomandat alaturi, ar fi un vin rosu mai aspru sau, de ce nu, o bere buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan cu fasole boabe rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.07.2018, 21:20

O portie de fasole cu ciolan, un castravecior murat si masa este grozava!

mihaelar63 1

09.07.2018, 05:32

Rocsi am niste castraveti , jos palaria "'

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:58

Il trimit pe Marius la masa! ))

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie